Jam Tertjies

 
Wat jy benodig:
2 koppies koekmeel
1 koppie ongesoute botter, in klein blokkies gesny
1 koppie maaskaas
1/2 koppie dikroom
Jou gunsteling konfyt (Appelkoos is my gunsteling)
 
Maak so:
  1. In 'n groot bak, sny botter in die meel met 'n deegsnyer of 2 messe totdat mengsel krummelrig is.
  2. Voeg maaskaas en room by en roer liggies met 'n vurk saam tot net gemeng.
  3. Verdeel in 2 dele, druk plat en draai met kleefplastiek toe. Laat dit verkoel vir ten minste 2 ure.
  4. Voorverhit die oond tot 220° C.
  5. Op 'n meelbestrooide oppervlak, rol deeg tot sowat 1/8 duim dik.
  6. Met behulp van 'n koekie-snyer of glas, sny in groot sirkels.
  7. Plaas 'n 1/2 teelepel konfyt in die middel van elke sirkel, vou in die helfte en druk rante saam met vingerpunte.
  8. Plaas op bakplate (wat met bakpapier bedek is) en bak tot 'n goue kleur, 12-14 minute.
  9. Laat afkoel voor opdiening.
 
Aantal kere besoek: 16400

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Bros Konfyt koekies
Bros Konfyt koekies...meer
Lemoenskilrolletjies in stroop
Lemoenskilrolletjies in stroop...meer
Mokka Sjokolade Mikrogolf Koek
Mokka Sjokolade Mikrogolf Koek...meer
Stowehoender
Stowehoender...meer
Gestolde Wortelslaai
Gestolde Wortelslaai...meer
Warm Koringslaai
Warm Koringslaai...meer