Peri-peri-hoenderlewertjies

• 1 ui, gekap
• 2 knoffelhuisies, fyngedruk
• 5 ml fyn paprika
• 1 ml fyn naeltjies
• 10 ml fyn komyn
• 2 ml gemaalde swartpeper
• 10-15 ml fyn peri-peri (Afrika-brandrissie, die ‘Bird’s-eye’-soort)
• 2 lourierblare
• 1 kg hoenderlewers
• 125 ml bier (of gebruik hoenderaftreksel)
• 185 ml tamatiepuree
• 1-2 groen rissies, in skyfies gesny, om oor te strooi
• Portugese rolletjies of kraakvars brood om voor te sit

Metode

1 Verhit die olie in ’n groot pan. Voeg die ui en knoffel by en soteer dit vir ’n paar minute tot sag.

2 Gooi al die speserye en lourierblare by en soteer dit vir nog ’n minuut. Voeg die hoenderlewers by en braai dit tot goudbruin van kleur.

3 Gooi die bier en tamatiepuree by en laat dit vir 10 minute prut tot deurgaar. Sprinkel die rissieskyfies bo-oor. Sit dit warm voor met Portugese rolletjies of kraakvars brood.

 

Bron:  Idees Tydskrif

Foto:  Idees Tydskrif

 
Aantal kere besoek: 7056

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Kaasskons in jou "snackwich"
Kaasskons in jou "snackwich"...meer
Gemmerbier
Gemmerbier...meer
Kruie-stokbrood
Kruie-stokbrood...meer
Ystervarkies
Ystervarkies...meer
Peri-peri hoenderlewerpasta
Peri-peri hoenderlewerpasta...meer
Neute Lekkers (Peanut Clusters)
Neute Lekkers (Peanut Clusters)...meer