Outydse Gortsop

Outydse gortsop

Bestanddele

1 kg skaapnek, in stukke gesny
2 uie, gekap
30 ml olie
3 liter water
250 ml pêrelgort, oornag geweek
4 wortels, gerasper
2 groot aartappels, geskil en in blokkies gesny
3 tamaties, geskil en in blokkies gesny
Ongeveer 3 liter goeie vleisaftreksel
Sout en vars gemaalde swartpeper na smaak
60 ml vars pietersielie, fyn gekap
Fyngerasperde skil van 2 suurlemoene

Metode

Braai die vleis en uie in die olie tot die uie sag is. Voeg die water by en verhit tot kookpunt. Laat prut stadig vir 1ó uur. Skep enige skuim wat bo-op vorm af terwyl sop kook.

Dreineer gort en voeg dit saam met die groente en aftreksel by en verhit weer tot kookpunt.

Prut vir ’n verdere 1-2 uur of tot vleis van die bene afval.

Skep vleis uit, verwyder bene en sit die vleis terug in die sop. Geur na smaak met sout en peper, voeg die pietersielie en suurlemoenskil by en sit voor met brood en botter.

Lewer 10 porsies.

 

Bron:  Landbou.com

 
Aantal kere besoek: 9717

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Peppered Salmon on the Braai
Peppered Salmon on ...meer
Vra-Na-Meer-Hoender
Vra-Na-Meer-Hoender...meer
Tamatiesmoor
Tamatiesmoor...meer
Indiese Kerrie
Indiese Kerrie...meer
Bierboks Sjokolade Koek
Bierboks Sjokolade Koek...meer
Kreef-oor-die-kole met knoffel-en-kruiebotter
Kreef-oor-die-kole met knoffel-en-kruiebotter...meer