Wortelbredie

WORTELBREDIE
Lewer 6-8 porsies, maklik, 2 uur, taamlik goedkoop
WAT JY BENODIG:
  • 1,5 kg skaapbors, in porsies gesny
  • 3 uie, gekap
  • 1 kg wortels, in ringe gesny OF gebruik 1kg jong wortels
  • 30 ml (2 groot eetlepels) olie
  • 125 ml (halwe k) hoenderaftreksel
  • 60 rnl (kwart koppie) droe wit wyn
  • 1 kruinaeltjie
  • 8 ml (1 en 'n half teelepel) sout
  • 2 ml (kwart teelepel) gekapte gemmerwortel
  • 6 peperkorrels
  • 2 aartappels, geskil en in kwarte gesny
METODE:
1. Braai vleis in klompies bruin in verhitte swaarboomkastrol sonder om olie by te voeg. Voeg uie en wortels by en, indien nodig, die olie en soteer tot uie deurskynend is.
2. Verhit aftreksel en wyn saam en voeg dit saam met naeltjie, sout, gemmerwor­ tel en peperkorrels by vleis. Verhit vloeistof tot kookpunt, verlaag hitte, plaas deksel op en laat prut vir 1 en 'n half uur of tot vleis byna sag is.
3. Voeg aartappels by vleis en laat prut vir nog 30 minute tot aartappels sag is. Verdik sous, indien verkies, met meel­ blom-en-waterpasta.
Resep van die Vleisraad
Aantal kere besoek: 7731

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Cream Puffs
Cream Puffs...meer
Waldorf Slaai
Waldorf Slaai...meer
Piesangslaai
Piesangslaai...meer
Blomkool-en-kaasdis in 'n kits
Blomkool-en-kaasdis in 'n kits...meer
Aartappelslaai met kaas en biltong
Aartappelslaai met kaas en biltong...meer
Gestopte rissies (Chilli Poppers)
Gestopte rissies (Chilli Poppers)...meer