Waterblommetjie Bredie met Groenbone

BESTANDDELE:

  • 500 g waterblommetjies
  • 30 ml (2 T) sonneblomolie
  • 1 kg skaapskenkels
  • 1 bruin ui, gekap in klein dobbelstene
  • 2 knoffelhuisies, gebreek
  • 15 ml (1 T) gemaalde koljander
  • 250 ml (1 K) witwyn
  • 500 ml (2 K) voorbereide lamsaftreksel
  • 500 g aartappels, geskil en in blokkies gesny
  • 1 x 410 g blik Rhodes Groenbone (Cross Cut)
  • Sap en skil van 1 suurlemoen
  • sout en vars gemaalde swartpeper
  • 65 ml (ΒΌ K) gekapte pietersielie vir garnering
  • Gekookte wit rys om mee saam te bedien

METODE:

  1. Plaas die waterblommetjies in 'n bak met koue water en sout en laat dit 30 minute lank week.
  2. Spoel die waterblommetjies deeglik af totdat dit heeltemal skoon is. Herhaal indien nodig.
  3. Verwyder en gooi die harde buitenste dele van die blomme en die blare weg.
  4. Sit eenkant.
  5. Verhit die olie in 'n swaarbodem kastrol.
  6. Braai die skaapskenkels tot bruin aan die buitekant. Sit eenkant.
  7. Braai die ui, knoffel en koljander in dieselfde kastrol totdat die uie sag is.
  8. Plaas die vleis terug in die kastrol en voeg die witwyn en die aftreksel by.
  9. Bring tot kook en verminder dan die hitte en laat 1 uur saggies prut.
  10. Voeg die waterblommetjies en die aartappels by en laat prut tot die aartappels sag is.
  11. Voeg die Rhodes Groenbone Cross Cut by en verhit.
  12. Geur die bredie met die suurlemoensap, suurlemoenskil, sout en peper.
  13. Sprinkel die gekapte pietersielie oor en bedien saam met die warm wit rys.

BRON: https://www.rhodesquality.com/

Aantal kere besoek: 1808

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Hoenderkaaskoek
Hoenderkaaskoek...meer
Tradisionele Fudge
Tradisionele Fudge...meer
Ouma Annie se Koekstruif
Ouma Annie se Koekstruif...meer
Maklike Pannekoek
Maklike Pannekoek...meer
Bobotie
Bobotie...meer
Aartappelkerrie
Aartappelkerrie...meer