Maalvleis & spek gevulde soetrissie met kersietamaties

Bestanddele

2 soetrissies (green, red of yellow peppers), uitgehol

olyfolie

sout en peper

Vulsel:

1 rooi ui, gekap

250 g maalvleis

1 pak spek, opgesny

knoffel

soetrissie

songedroogde tamaties

1 tamatie

5 ml suiker

10 ml donker soyasous

10 ml bruin uie soppoeier

cheddar kaas

Sous:

kersietamaties

balsamiese asyn

suiker

sout

paprika

swartpeper

 

Metode

Plaas 2 uitgeholde groot soetrissies (sprinkel met olyf olie, sout en peper) in die oond op 180 grade Celsius en bak vir 15 tot 20 minute.

Terwyl dit bak maak die vulsel:

Braai 1 gekapte rooi ui saam met maalvleis, spek (opgesny), knoffel en soetrissie. 

Voeg dan 'n paar songedroogde tamaties, 1 tamatie, 5 ml suiker, 10 ml donker soyasous en 10 ml bruin uie soppoeier by. As die sous dikker is, haal van die hitte af.

Haal die soetrissie uit die oond en vul met die maalvleis mengsel. Bak vir 15 tot 20 minute teen 180 grade Celsius tot die rissie sag is na smaak. Sit so bietjie cheddar kaar bo-oor en bak nog so 2 tot 3 minute tot dit smelt.
 

Sous:

Maak 'n sous met kersietamaties. Braai tamaties saam met balsamiese asyn, suiker, sout, paprika en swart peper. 

Bedien op bruin rys met gesnipperde groen ui.

 

Bron:  Pasella

 
Category: Allerlei resepte
Hits: 4137