Hier is 'n biltong resep wat jy kan maak oor die naweek of net om in die huis te hê as 'n snack vir 'n fraksie van wat jy in die winkels of die slaghuis betaal.

Dit is nie 'n ingewikkelde resep nie en baie maklik om te maak, probeer dit gerus.

 

Wat jy benodig:

5kg Silverside

500g sout

1 koppie bruinsuiker

1 koppie koljander koljander sade, gekraak

2 eetlepels koeksoda

1 eetlepel gekraakte swartpeper

1 koppie rooiwyn asyn

 

Die proses:

Begin deur die vleis in repies te sny met die natuurlike grein van die vleis. Ons wil graag ons finale produk 'n bietjie klam he binne, so sny die stroke sowat 5 cm breed. Jy kan hulle dunner sny as jy wil.

Meng nou die sout, peper, gekraakte koljander, koeksoda en suiker saam in 'n bak om 'n vryf mengsel te vorm.

Neem 'n groot glas of vlekvrye staal houer, vryf 'n paar van die stukke vleis in 'n enkele laag in die onderkant van die houer. Spat sommige van die asyn oor die laag vleis repies, maak so met die res van die vleis ook.

Jy moet nou die houer met kleefplastiek bedek en laat dit marineer vir 12-24 uur afhangende van die dikte van die vleis en die intensiteit van die geur wat jy wil he. 5cm dik repe en 18 uur is voldoende.

Nou moet jy 'n koel droë en goed geventileerde plek he om die vleis te hang (ons hang dit hoog in die garage bedek met 'n muskietnet)

Gebruik biltong haakies om die biltong te hang – hang dit laatmiddag. As jy die droogmaak proses wil bespoedig kan jy n waaier gebruik.