MRS BALL'S CHUTNEY

  • 612 g gedroogde perskes
  • 238 g gedroogde appelkose
  • 3 liter bruin dryweasyn
  • 2 1/2 kg wit suiker
  • 500 g uie
  • 12 g sout
  • 7 g rooipeper
  • 1 tot 2 liter bruin druiweasyn vir week van vrugte
  • Ongeveer 2 liter bruin druiweasyn vir meng
Die vrugte moet in die asyn oornag week, dan gekook word in dieselfde asyn tot sag. Dreineer. Sit die vrugte deur 'n meul. Voeg die suiker (opgelos) en uie (gemaal) by en kook in 'n pot met die bruin druiweasyn. Die hoeveelheid asyn hang af van die vastigheid: dit moet nie te loperig of te dik wees nie, maar het dieselfde vastigheid as die eindproduk wat jy vind in die bottel. Voeg speserye by en kook vir een tot twee uur. Roer af en toe met 'n houtlepel om te verhoed dat dit brand. Steriliseer jou bottels en skep die mengsel in.
 
Hierdie resep kom direk van mrsballschutney.com af.