Boerejongens (Ingelegde Rosyne)

Bestanddele

1 1/4 koppies bruinsuiker (250 g)

1 koppie water (250 ml)

1 suurlemoen, net skil

3 1/3 koppies sultana rosyne (500 g)

1 teelepel heuning

1 teelepel vanielje-ekstrak

1 kaneelstokkie

1 naeltjie

4 1/4 koppies brandewyn (1 liter)

Metode

Voeg die suiker en water in 'n kastrol en kook oor medium hitte, totdat die suiker opgelos het.

Skraap twee baie dun repies van suurlemoen se skil af. Voeg die suurlemoenskil in die kastrol, saam met die sultanas, heuning, vanielje en speserye. Kook op 'n lae hitte totdat die vrugte uitgeswel en sag is.

Bring tot kookpunt en gebruik 'n gaatjieslepel om die sultanas in 'n paar van die gesteriliseerde flesse te skep.

Verminder nou die oorblywende vloeistof tot dit verdik. Verwyder van die hitte en laat afkoel. Verwyder die suurlemoenskil en speserye.

Gooi die vloeistof oor die sultanas. Voeg die brandewyn by. Verseël die flesse, skud en stoor in 'n koel, donker plek vir ten minste 6 weke voor gebruik.

Hulle is selfs beter na 3 maande en sal vir ‘n jaar onoopgemaak hou. Sodra oopgemaak, hou verkoel.

 

Wenk

Steriliseer konfytflesse en deksels deur dit te was in warm, seperige water. Spoel deeglik af en laat toe om droog te word in 'n warm oond (130 grade Celsius).

 

Bron: Food Lovers Recipes