STROOP : 

500 ml suiker 

1 liter water 

30 ml (2 eetlepels botter) 

30 ml (2 eetlepels goue stroop) 

2 ml (halwe teelepel) sout 

 

KLUITJIES 

500 ml koekmeelblom 

15 ml (1 eetlepel) koeksoda 

2 ml (halwe teelepel) fyn kaneel 

30 ml (2 eetlepels) botter 

125 ml (halwe koppie) fyn gesnipperde dadels 

250 ml (1 koppie) melk 

 

METODE: 

Meng al die bestanddele vir die stroop saam in 'n stoompot. Roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is. Kook dan vyf minute lank. 

Meng koekmeelblom, koeksoda en kaneel saam. Vryf botter in en voeg die dadels by. Meng goed deur. Voeg die melk stadig by terwyl aanhoudend geroer word. 

Laat stroop weer kook en skep lepels vol van die kluitjiemengsel in die kokende stroop. Verlaag hitte (dit moet baie stadig prut anders kook dit oor) en prut 20 minute lank. Moenie die deksel oplig nie. 

Dien op saam met vla, room of roomys. Genoeg vir 6-8 mense. 

 

BRON: PETERJASIES