BESTANDDELE
 
  • 500 g beesstert, sny 2 duim dik stukke
  • 10 snye spek, sny in 1 duim stukke
  • ½ koppie meel met sout en peper
  • 1 liter beesvleisaftreksel
  • 1 blikkie tamatiepuree
  • 1 lourierblaar
  • 6 swartpeperkorrels
  • 1 bouquet garni
  • 6 groot preie, grof gekap
  • 2 groot uie, grof gekap
  • 6 groot wortels, grof gekap
  • 20 knopiesampioene
  • 1 koppie rooiwyn
  • ½ koppie sjerrie
  • ½ koppie room
  • 2 eetlepels botter
  • 2 eetlepels olyfolie
  • 2 eetlepels knoffel
 
METODE
 
  1. Maak beesstert met papier handdoek droog.
  2. Plaas gegeurde meel in 'n ziplock sakkie en voeg dan die beesstert en skud om te bedek met meel.
  3. Verhit botter en olyfolie en braai spek stukkies.
  4. Verwyder spek en beesstert, dreineer en hou eenkant.
  5. Kap 4 van die wortels fyn. Kap die uie en die prei grof.
  6. Voeg die blokkies wortels, preie en uie in dieselfde pot en braai tot sag.
  7. Voeg beesstert, spek, bouquet garni, lourierblaar, peperkorrels, knoffel, tamatiesous, rooi wyn, sjerrie in die pot.
  8. Bring stadig tot kookpunt en kook stadig vir 3 - 4 ure.
  9. 1 uur voor opdiening, sny die oorblywende wortels in 1 duim stukke, voeg hulle saam met die sampioene by die pot en gaan voort om stadig te kook.
  10. Net voor opdiening, voeg room by en roer in.
  11. As jy die pot wil verdik, meng mielieblom met die room voor jy dit ingooi.