BESTANDELE
  • 15 ml koekmeel
  • 5 ml paprika
  • 1 kg beesfilet, in blokkies gesny
  • 15 ml botter
  • 15 ml kookolie
  • 2 medium uie, in dun skyfies gesny
  • 15 ml wit suiker
  • 8 groenbone, gekerf
  • 4 wortels, geskil en in dun skyfies gesny
  • 1 knoffelhuisie, fyn gekap
  • 5 ml gemengde droë kruie
  • 375 ml bier
  • 250 ml beesvleisaftreksel
  • 1 pakkie tamatiesoppoeier
  • 1 lourierblaar
  • 15 ml asyn
  • 10 ml mielieblom
  • sout en peper na smaak
 
METODE
  1. Kombineer die paprika en meel en plaas in 'n plastieksak.
  2. Voeg die vleisblokkies by en skud goed om die vleis te bedek.
  3. Smelt die botter en olie in 'n pot en braai die vleis oor matige kole.
  4. Verwyder en hou dit eenkant.
  5. Braai die uie en suiker, roer nou en dan tot die uie sag is.
  6. Voeg die bone, wortels en knoffel by en prut vir 5 minute.
  7. Sit die vleis terug in die pot en roer die kruie, bier, aftreksel, soppoeier en lourierblaar by.
  8. Sit die deksel op en laat prut totdat die vleis sag is, ongeveer 45 minute tot 1 uur.
  9. Roer af en toe, met 'n houtlepel.
  10. Meng die asyn en mielieblom en roer.
  11. Prut tot die sous verdik het en geur met sout en peper.