Bestanddele:

  • 60g koekmeel (+- 10 eetlepels)
  • 2 teelepels komyn (cumin)
  • 2 teelepels paprika
  • 2 teelepels koriander
  • 2 teelepels gedroogde roosmaryn
  • 6 - 8 stukke lamsnek
  • 30ml Canola Olie
  • 2 uie grof gekap
  • 2 seldery grof gekap
  • 4 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 1 groen soetrissie (green pepper)
  • 800ml hoenderaftreksel
  • 2 eetlepels tamatiepuree
  • 1 blik gepakte afgeskilde tamaties
  • 6 klein aartappels in halwes gesny
  • 8 heel klein wortels

 

Metode:

  1. Meng die koekmeel, komyn, paprika, koriander en gedroogde roosmaryn saam in 'n bak.
  2. Gooi die lamsnek in die meel en bedek goed.
  3. Gooi die olie in 'n pot en braai die volgende vir 5 minute saam:  die meelbedekte lamsnek, uie, seldery, knoffelhuisies en groen soetrissie.
  4. Gooi die oorblywende meelmengsel in die pot saam met die hoenderaftreksel, die tamatiepuree en die blik tamaties.
  5. Kook vir 2 ure, roer elke 30 minute.
  6. Gooi dan die aartappels en wortels in en prut vir 'n verdere 20 tot 30 minute.

 

BRON: Siba's Table @ BBCFood