PERI PERI FLATTIE

Bestanddele

Sous

2 uie, grof gekap

1 knoffelhuisie, gekneus

250ml (1 koppie) sonneblomolie

handvol vars rissies (of na smaak)

125ml (½ koppie) asyn, of meer as dit nodig is

125ml (½ koppie) suurlemoensap, of meer as dit nodig is

1 bossie vars pietersielie

1 bossie vars koljander

30 ml (2 eetlepels) sout

30 ml (2 eetlepels) paprika

30 ml (2 eetlepels) gedroogde oreganum

60 ml (¼ koppie) Portugese hoenderspesery

15 ml (1 eetlepel) bruinsuiker

15 ml (1 eetlepel) botter

15 ml (1 eetlepel) whiskey

 

Hoender

1 groot flattie (spatchcocked)

15 ml (1 eetlepel) growwe sout

sap van 1 suurlemoen

30 ml (2 eetlepels) gedroogde oreganum

1 lourierblaar

 

Metode

1. Plaas die uie, knoffel en die helfte van die olie in 'n voedsel verwerker en meng. Begin met die toevoeging van die vars rissies na smaak. Voeg asyn, suurlemoensap en olie by, maar hou ‘n bietjie oor om later by te voeg. Sodra jy tevrede is met die brandrissie sterkte, voeg die pietersielie en koljander by en meng. Voeg meer suurlemoensap en asyn indien nodig om sous te verdun, voeg dan sout, paprika, oreganum en hoenderspesery by. Meng die suiker, botter en whiskey, gooi oor in glas bottel en bêre in die yskas. Dit sal vir ‘n week hou en is genoeg vir ‘n dosyn hoenders.

 

2. Maak insnydings in die hoender se vel, vryf met sout in en bedruip met suurlemoensap. Besprinkel met oreganum en plaas in 'n bak met die lourierblaar en uitgedrukte suurlemoen helftes. Laat marineer vir 1 uur. Gooi sowat 125 ml (koppie) van die peri peri sous oor en braai borsgedeelte na bo teen180ºC - of braai borsgedeelte na bo - vir sowat 45 minute tot die hoender gaar is en die vel krakerig (crispy) is.

 

Bron:  The Home Channel