Varktjops met tiemie-roomsous

Bestanddele:

4 varktjops (lende-, nek- of ribtjops)

sout en vars gemaalde peper

15 ml (1 e) gekapte tiemieblaartjies

15 ml (1 e) olie

15 ml (1 e) botter

Roomsous:
15 ml (1 e) olie

1 ui, gekap

2 knoffelhuisies, fyngedruk

6 takkies vars tiemie

250 ml (1 k) room

125 ml (½ k) melk

10 ml (2 t) mielieblom, opgelos in 15 ml (1 e) water

sout en vars gemaalde peper

Metode:

Geur die tjops met tamaties by en bring tot kookpunt. Laat prut tot gereduseer. Geur met die suiker, sout en vars gemaalde peper.

Sprinkel die tiemieblaartjies aan albei kante van die tjops. Verhit die olie en botter in ’n pan en braai die tjops tot goudbruin alkant en gaar. Skep uit en hou eenkant.

Roomsous: Verhit nog ’n bietjie olie in dieselfde pan en roerbraai die ui, knoffel en tiemie vir 5 minute. Voeg die room en melk by en verhit tot dit begin prut. Roer die mielieblommengsel by en laat prut tot verdik. Geur met die sout en vars gemaalde peper.

Skep die tjops in die sous en verhit. Sit voor saam met komkommerslaai.

 

Bron:  Huisgenoot