
(Genoeg vir 6 mense)
Bereiding: 10 minute
Gaarmaaktyd: 25-30 minute
VULSEL:
- 1 gaar draaispit-hoender
- 1 groot ui, gekap
- 2-3 repe spekvleis
- 250 g sampioene, in stukkies gesny
- 500 ml (2 k) klaar bereide witsous
KORS:
- 1 pak (250 g) bevrore skilferkorsdeeg, ontdooi
- eiergeel, geklits
METODE:
- Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer ’n oondvaste bak.
- VULSEL
- Pluis die gaar hoender en hou eenkant.
- Braai die ui en spekvleis tot sag en gaar. Voeg die sampioene by en braai tot gaar.
- Voeg die hoender en witsous by en meng deur. Skep in die voorbereide bak.
- KORS
- Rol die deeg effens dunner uit en plaas oor die vulsel in die bak.
- Steek ’n gaatjie in die middel, sny die kante netjies en druk teen die kant vas met ’n vurk.
- Sny patroontjies uit die oorskietdeeg en rangskik dit op die deeg.
- Verf met geklitste eiergeel.
- Bak 25-30 min tot goudbruin.
WENK: Die vulsel moet afkoel voor die kors opgesit word. Dit sal voorkom dat die deeg pap word.
Bron: Huisgenoot
14,602 kere besoek