
Lewer 36 dubbelkoekies
BESTANDDELE
- 1/2 koppie witsjokoladepoeier
- 1/2 koppie mielieblom (Maizena)
- 1/4 koppie kookwater
- 375 g sagte botter
- 1 & 3/4 koppies strooisuiker
- 2 & 1/4 koppies koekmeel
- 2 teelepels bakpoeier
- 1/2 teelepel soul
- 1 teelepel vanilla essence
- 2 & 3/4 koppie klapper (coconut)
- 1 teelepel karamelgeursel (opsioneel)
Vir die vulsel
- 2 x 100 g blokke witsjokolade, gebreek
- 100 g botter
METODE
- Meng die witsjokoladepoeier, mielieblom en kookwater tot ’n pulp en laat afkoel.
- Klits die botter en strooisulker saam tot lig en romerig.
- Sif die koekmeel, bakpoeier en sout in ’n afsonderlike bak saam en voeg by die botter-en-suikermengsel saam met die sjokoladepoeier-en-mielieblommengsel.
- Voeg die vanilla essence, karamelgeursel (indien gebruik) en klapper by.
- Meng goed en skep hopies met ’n teelepel op ’n bakplaat.
- Bakvir 13 minute in ‘n voorverhitte oond van 180°C.
- Laat die koekies 5 minute afkoel en pak op ’n draadrak.
Vir die vulsel: Smelt die botter en witsjokolade in ’n dubbelkastrol. Laat effens afkoel. Smeer aan die onderkante van twee koekies en maak ’n toebroodjie totdat alles op is.
BRON: Kuier
7,207 kere besoek