
BESTANDDELE:
- 500g mince
- 30ml olie
- 1 groot wortel, geskil en gerasper
- 2 uie - gekap
- 10ml gekapte knoffel
- 5ml elk van die volgende:
- Gemaalde koljander
- Gemaalde gemmer
- Kerriepoeier
- Kaneel
- Borrie
- Suiker of Appelkooskonfyt
- Sout
- 15ml vars suurlemoensap of witwyn asyn
- dik snye witbrood in melk geweek
- 125ml amandelneute (in skywe gesny) of amandelflokkies
- 3-4 lourierblare
- 250ml melk of karringmelk
- 2 eiers
- Sout & peper na smaak
METODE:
- Braai die uie en knoffel in die olie en voeg die mince by.
- Kook tot die mince bruin en gaar is (geen groot klonte nie)
- Gooi al die speserye en die gerasperde wortel by.
- Gooi die suurlemoensap (of asyn) by en meng.
- Gooi die geweekde brood by die vleismengsel, maak seker jy meng dit deeglik (jy moet nie groot stukke brood sien nie).
- Voeg die amandelneute of flokkies by.
- Meng die melk of karringmelk met die eiers in 'n apparte bak.
- Gooi die vleismengsel in 'n oondvaste skottel en gooi die eiermengsel bo-oor.
- Druk die lourierblare in die mengsel.
- Bak teen 180 grade C vir omtrent 40 minute. Die eiervla moet stol en goudbruin van kleur wees.
Wenk: Bedien met geelrys met rosyne, gekerfde piesang, blatjang en klapper.
BRON: Getaway
13,960 kere besoek