BESTANDDELE:
- 2 koppies koekmeel
- 1 koppie ongesoute botter, in klein blokkies gesny
- 1 koppie maaskaas
- ½ koppie dikroom
- Jou gunsteling konfyt (Appelkoos is my gunsteling)
METODE:
- In 'n groot bak, sny botter in die meel met 'n deegsnyer of 2 messe totdat mengsel krummelrig is.
- Voeg maaskaas en room by en roer liggies met 'n vurk saam tot net gemeng.
- Verdeel in 2 dele, druk plat en draai met kleefplastiek toe. Laat dit verkoel vir ten minste 2 ure.
- Voorverhit die oond tot 220° C.
- Op 'n meelbestrooide oppervlak, rol deeg tot sowat 1/8 duim dik.
- Met behulp van 'n koekie-snyer of glas, sny in groot sirkels.
- Plaas 'n 1/2 teelepel konfyt in die middel van elke sirkel, vou in die helfte en druk rante saam met vingerpunte.
- Plaas op bakplate (wat met bakpapier bedek is) en bak tot 'n goue kleur, 12-14 minute.
- Laat afkoel voor opdiening.
19,748 kere besoek