Gevulde Botterskorsie
Bestanddele
4 botterskorsies, gehalveer en pitte verwyder
30 ml olyfolie
300 g baba-spinasieblare
sout en varsgemaaldeswartpeper na smaak
sap van halwe suurlemoen
250 g fetakaas, gekrummel
Metode
Verhit oond tot 180 °C. Sny die lang gedeeltes van botterskorsies af. Plaas uitgeholde bol-gedeeltes op ’n bakplaat en gooi olyfolie oor. Bak vir 20 minute tot sag.
Skil intussen die afgesnyde deel en sny in klein blokkies. Verhit nog olyfolie in ’n pan en braai blokkies tot sag − so 10 minute.
Voeg spinasie by en roer versigtig tot verwelk. Geur met sout en swartpeper. Haal van hitte af en voeg suurlemoensap en kaas by.
Haal botterskorsies uit oond en vul. Plaas onder die roosterelement tot kaas gesmelt is.
Bron: Sarie Tydskrif (Barbara Joubert)
Foto: Sarie Tydskrif