Milanese Risotto
Bestanddele
1¼ L (5 k) hoenderaftreksel
1 ml (¼ t) saffraandrade
2 groot beesbene met murg (vra jou slagter)
80 g botter
15 ml (1 e) fyn gekapte ui
400 g rondekorrelrys soos Arborio
200 ml droë witwyn
100 g parmesaankaas, gerasper
Metode
Verhit die hoenderaftreksel. Week die saffraandrade in 2 eetlepels
van die warm aftreksel en hou eenkant.
Haal die murg uit die bene en laat smelt dit saam met die botter in ’n
groot kastrol oor lae hitte.
Voeg die ui by en braai liggies.
Voeg die rys by en braai tot deurskynend terwyl jy heeltyd roer.
Voeg die wyn by.
As die rys die wyn heeltemal geabsorbeer het, voeg jy die
warm hoenderaftreksel geleidelik by, ’n halwe koppie op ’n slag.
Wag elke keer tot die vloeistof geabsorbeer is voor jy nog
byvoeg – en roer aanhoudend.
Ná sowat 10 minute voeg jy die 2 eetlepels hoenderaftreksel
met die saffraan ook by.
Sit voor met parmesaan.