
Ek het jare gelede hierdie sjokolade koek resep by my buurman, Hein, gekry. Tot vandag toe nog is dit 'n wenner en daar sal nie 'n stukkie oorbly nie.
BESTANDDELE:
KOEK:
- 1 koppie koekmeel
- 2 teelepels bakpoeier
- 1 koppie suiker
- knippie sout
- Halwe koppie sonneblomolie (kookolie)
- Halwe koppie kookwater
- 6 eetlepels kakao poeier
- 4 eiers, geskei
SOUS:
- 1 blik ideal melk
- 1 koppie suiker
- Groot plein Cadbury Melksjokolade gesmelt
METODE:
- Meng eerste die halwe koppie olie, halwe koppie kookwater en kakao saam en laat dit afkoel vir so 30 minute.
- Sif die meel, bakpoeier, suiker en sout saam in 'n mengbak.
- Klop die eierwitte appart in 'n tweede mengbak en gooi die eiergele by die gesifte meel.
- Meng die kakao mengsel by die meel en klop goed.
- Vou nou die stywe eierwitte by die beslag (let wel: Vou in met 'n hout/plastieklepel, moenie met elektriese menger klits nie)
- Gooi in bak (ek gebruik 'n glasbak) en bak teen 180 grade vir 40 minute
- Maak die sous 15 minute voor die koek uit die oond kom aan deur al die sous se bestanddele bymekaar te gooi en te meng as volg: Smelt eers die sjokolade (maar los so 3 blokkies eenkant) in 'n glasbord bo-op kookwater voor jy dit by die ideal melk en suiker gooi. Kook die sous in 'n mikrogolfoond saam, roer aanhoudend.
- Gooi die sous bo-oor die koek sodra dit uit die oond kom.
- Sodra die koek afgekoel het, gebruik die laaste 3 blokkies sjokolade en rasper dit met 'n fynrasper oor die koek om dit af te rond.
WENK: Gooi so 5ml Hazelnut likeur by die sous om dit 'n hazelnut geur te gee!
19,481 kere besoek