Butternut Sop
Bestanddele
750 ml (3 k) hoenderaftreksel
250 ml (1 k) room
500 ml (2 k) gaar pampoen, fyngedruk
22 ml (1 1/2 e) bruinsuiker
5 ml (1 t) fyn komyn (jeera)
2 ml (1/2 t) rissiepoeier
2 ml (1/2 t) fyn koljander
klein knippie neutmuskaat
sout en vars gemaalde swartpeper
gerasperde cheddarkaas
vars koljanderblare
Metode
Verhit die hoenderaftreksel en room saam tot kookpunt in 'n swaarboomkastrol. Klits die res van die bestanddele, buiten die kaas en vars koljander, met 'n draadklitser by die aftrekmengsel in.
Verlaag hitte en laat ongeveer 15 minute lank liggies prut. Geur na smaak met sout en vars gemaalde swartpeper. Skep in sopbakkies en rond af met 'n sprinkel gerasperde cheddarkaas en vars koljander.
Lewer ongeveer 1,5 liter sop.
Bron: Peterjasie
Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!