Pap-en-smoor

Pap-en-smoor

Bestanddele

Pap:
750 ml (3 k) water
5 ml (1 t) sout
500 ml (2 k) mieliemeel
15 g (1 e) botter


Smoor:
25 g botter
2 knoffelhuisies, fyn gekap
1 ui, fyn gekap
1-2 blikkies (400 g elk) tamatiesmoor of Mediterreense tamaties
30 ml (2 e) worcestersous
10 ml (2 t) witwynasyn
5 ml (1 t) suiker
sout en vars gemaalde swartpeper

Metode

  1. PAP: Bring die water en sout amper tot kookpunt en roer die mieliemeel stadig by.
  2. Roer deurentyd tot die pap verdik. Voeg ’n eetlepel botter by en roer deur.
  3. Verlaag die hitte en sit die deksel op. Laat prut tot gaar.
  4. SMOOR: Verhit die botter en braai die knoffel en ui.
  5. Voeg die res van die bestanddele by en bring tot kookpunt.
  6. Verlaag die hitte en laat prut sowat 10 minute tot geurig. Sit die sous by die pap voor. Kook 10-15 minute tot geurig.
 
9,522 kere besoek
Cleo's Braai Pie - Biltong

Pastaslaai

Sien

Boerejongens (Ingelegde Rosyne)

Sien

3 van die beste marinades

Sien

Tamatie en Rissie Konfyt (Mikrogolf)

Sien