Peri-Peri Garnale (Prawns)

Knoffelrig met 'n chilli-byt

BESTANDDELE:

PERI-PERI SOUS:

  • ½ koppie (125ml) olyfolie
  • 4 knoffelhuisies
  • 3 "bird's-eye" russies (chillies)
  • 1 cayenne russie
  • 1 teelepel paprika
  • 1 ui, opgekap
  • 1 soet rooipeper, sade uitgehaal en opgekap
  • 2 baie ryp tamaties, opgekap
  • Sap van 1 suurlemoen
  • Zest van ½ suurlemoen
  • 2 teelepels bruinsuiker
  • 2 eetlepels rooiwynasyn
  • Sout na smaak

GARNALE (PRAWNS):

  • 1kg heel garnale, met doppe
  • Botter en olyfolie
  • 'n Koppie van bogenoemde Peri-Peri Sous
  • Handvol pietersielie

METODE:

  1. Plaas al die peri-peri sous bestanddele in 'n pot en kook vir 15-20 minute totdat die rooipeper sag is.
  2. Verwyder van hitte en maak fyn en glad met 'n verwerker / vermenger. Voeg nog sout by indien nodig.
  3. Verwyder garnaalkoppe maar hou die doppe in plek.
  4. Maak 'n klein insnyding agter die rug om die aar te verwyder.
  5. Verhit olie en botter in 'n pan tot baie warm.
  6. Braai die garnale in die warm olie ('n sarsie op 'n slag). Braai vir 'n paar minute.
  7. Verwyder van die pan en hou aan om in sarsies te braai tot al die garnale gaar is.
  8. Gooi die peri-peri sous in die pan en voeg al die garnale terug in die peri-peri sous en "stir-fry" vir 3 minute.
  9. Strooi pietersielie oor.

BRON: PicknPay Fresh Living

4,967 kere besoek
Cleo's Braai Pie - Biltong

Aartappel Sop

Sien

Kerriehoendertert

Sien

Beef Stroganoff

Sien

Marshmallow Kaaskoek

Sien