Knoffelrig met 'n chilli-byt
BESTANDDELE:
PERI-PERI SOUS:
- ½ koppie (125ml) olyfolie
- 4 knoffelhuisies
- 3 "bird's-eye" russies (chillies)
- 1 cayenne russie
- 1 teelepel paprika
- 1 ui, opgekap
- 1 soet rooipeper, sade uitgehaal en opgekap
- 2 baie ryp tamaties, opgekap
- Sap van 1 suurlemoen
- Zest van ½ suurlemoen
- 2 teelepels bruinsuiker
- 2 eetlepels rooiwynasyn
- Sout na smaak
GARNALE (PRAWNS):
- 1kg heel garnale, met doppe
- Botter en olyfolie
- 'n Koppie van bogenoemde Peri-Peri Sous
- Handvol pietersielie
METODE:
- Plaas al die peri-peri sous bestanddele in 'n pot en kook vir 15-20 minute totdat die rooipeper sag is.
- Verwyder van hitte en maak fyn en glad met 'n verwerker / vermenger. Voeg nog sout by indien nodig.
- Verwyder garnaalkoppe maar hou die doppe in plek.
- Maak 'n klein insnyding agter die rug om die aar te verwyder.
- Verhit olie en botter in 'n pan tot baie warm.
- Braai die garnale in die warm olie ('n sarsie op 'n slag). Braai vir 'n paar minute.
- Verwyder van die pan en hou aan om in sarsies te braai tot al die garnale gaar is.
- Gooi die peri-peri sous in die pan en voeg al die garnale terug in die peri-peri sous en "stir-fry" vir 3 minute.
- Strooi pietersielie oor.
BRON: PicknPay Fresh Living
4,967 kere besoek