Lemoenkoek

BESTANDDELE:

  • 3 eiers
  • 1 koppie suiker
  • 1 ½ koppie meel
  • 1 ½ teelepel bakpoeier
  • ¾ koppie melk
  • 3 eetlepels botter

STROOP:

  • 1 koppie suiker
  • 1 koppie water
  • 1 koppie vars lemoensap
  • 2 eetlepes botter
  • Knippie sout

METODE:

  1. Klits die eiers en 1 koppie suiker goed saam.
  2. Sif die meel en bakpoeier by die eiermengsel en meng goed.
  3. Bring melk tot kookpunt en smelt die botter daarin.
  4. Roer die kokende melkmengsel by die eiermengsel in.
  5. Gooi in 'n pan en bak vir tussen 20-30 minute by 180 Grade
  6. Terwyl die koek bak kan jy die stroop aanmaak. Kook al die bestanddele vir die stroop saam.
  7. Wanneer die koek uit die oond kom, prik met 'n vurk en gooi die kokende stroop oor.

Krediet: Marietjie Coetzee

Aantal kere besoek: 4485

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Jam Tertjies
Jam Tertjies...meer
Macaroni en Kaas met Maalvleis
Macaroni en Kaas met Maalvleis...meer
Wildsvleispastei
Wildsvleispastei...meer
Hoenderpastei
Hoenderpastei...meer
Chocolate Fondue
Chocolate Fondue...meer
Roosterkoek
Roosterkoek...meer