Brandewyntert (Tipsy Tert)

BESTANDDELE:

  • 230g dadels
  • 1 teelepel koeksoda
  • 1 koppie kookwater
  • ½ koppie botter
  • 1 koppie suiker
  • 2 eiers geklits
  • 2 koppies koekmeel
  • 1 teelepel bakpoeier
  • ½ teelepel sout
  • 1 koppie gepakte okkerneute (pecan nuts)

VIR DIE STROOP:

  • 1 ¼ koppie suiker
  • 1 eetlepel botter
  • ¾ koppie water
  • 1 teelepel vanieljegeursel
  • knippie sout
  • ½ koppie brandewyn

METODE:

  1. Sny dadels in klein stukkies.
  2. Voeg koeksoda en kookwater by helfte daarvan en roer.  Laat dit afkoel.
  3. Klop botter en suiker tot room en voeg geklitste eiers by. Meng goed.
  4. Sif droë bestanddele en vou in mengsel.
  5. Voeg droë dadels en neute by, dan water, dadel en koeksoda mengsel.
  6. Skep beslag in bak en bak teen 180 grade vir 30 tot 40 minute.

Stroop:

  1. Kook die suiker, botter en water vir 5 minute saam.
  2. Verwyder van hitte en voeg die vanielje, sout en brandwyn by.
  3. Giet stroop oor warm tert wanneer dit uit die oond uit kom.
29,199 kere besoek
Cleo's Braai Pie - Olive & Rosemary

Chicken a-la-king

Sien

Pekanneut-en-kondensmelk-tert

Sien

Rosyntjiemuffins

Sien

Lamsvleis-en-botterskorsiekerrie

Sien