Hollandaise-sous

'n Eenvoudige resep vir basiese Hollandaise-sous.

BESTANDDELE:

  • 2 eiergele
  • 2 eetlepels water
  • ½ tot 1 dessertlepel suurlemoensap
  • 57 gram botter
  • sout en peper

METODE:

  1. Klits die eiergele en voeg dan die water, suurlemoensap, die helfte van die botter (gesmelt), die sout en die peper daarby.
  2. Kook die sous in 'n dubbele kastrol totdat dit dik is.
  3. Haal dit van die stoof af en klits die res van die botter stukkie vir stukkie by.

BRON: Die veelsydige eier, saamgestel deur Kowie de Jager

280 kere besoek
Cleo's Braai Pie - Cheezy

Mokka Fudge Poeding

Sien

Boerejongens

Sien

Tamatie en Rissie Konfyt (Mikrogolf)

Sien

Yskoffie

Sien