
BESTANDDELE:
- 10 snye brood
- ½ koppie suiker
- 3 eetelepels botter
- 4 koppies melk
- 4 eiers
BOLAAG:
- 1 koppie botter, sag gemaak tot romerig
- 2 koppies suiker
- 2 eiers
- 2 teel vanilla geursel (10ml)
METODE:
- Neem 10 snye brood, sny korsies af en sny groot blokke, 1 sny – 4 blokke.
- Gooi ½ koppie suiker bo-oor brood blokke.
- Smelt 3 eetl botter, gooi 4 koppies melk by (1l), laat melk net warm word, nie kook nie.
- Klop 4 eiers, gooi baie stadig by warm melk mengsel, die eiers moet nie stol nie, meng goed.
- Gooi mengsel oor brood blokke, laat staan vir 5 minute dat melk goed intrek.
- Bak vir 40 minute in 180 grade C voorverhitte oond.
- As poeding klaar gebk is, haal uit oond en meng alles vir die bolaag saam en smeer rofweg oor die poeding.
- Plaas terug in die oond vir 20 minute, poeding is mooi bruin as uitkom, bedien met vla.
BRON: Maak 'n Las
39,249 kere besoek