CHICKEN A LA KING
WAT JY BENODIG:
- 600gr blokkies gaar hoender wat gestoom is tot sag met sout, knoffel en brandrissievlokkies
- 3 eetlepels botter vir braai
- 1 ui, fyn gekap
- 250gr sampioene in skyfies gesny
- 1 rooi en 1 groen soetrissie in blokkies gesny
- 3 eetlepels mielieblom (maizina)
- 2 koppies warm melk
- 1 koppie hoenderaftreksel
- bietjie vars room (opsioneel)
WAT JY MOET DOEN:
- In 'n pan, oor matige hitte, voeg die botter by en kook die uie tot sag en deurskynend.
- Voeg soetrissies en sampioene by en kook vir sowat 5 minute.
- Voeg die mielieblom by en kook vir 'n minuut of twee, roer aanhoudend.
- Verwyder van die hitte, voeg die melk en aftreksel wat reeds saam stadig gemeng is by en roer aanhoudend.
- Bring tot kookpunt en roer tot glad en romerig. Sowat 5 minute.
- Voeg die hoender by en kook vir 'n verdere 10 minute of tot net gaar.
- Roer room by (opsioneel) en bedien warm.
WENK:
Bedien met pasta of wit rys en 'n groenslaai.
20,403 kere besoek